Voetverzorging

Standaard pedicure behandeling

De standaard behandeling bij pedicure Jolanda Mijnheer in Leeuwarden bestaat uit het knippen en verzorgen van de (teen)nagels. Wanneer nodig bijvoorbeeld ook het verwijderen van eeltlocaties, likdoorns of het behandelen van ingroeiende (teen)nagels en het behandelen van kloven.  Er wordt o.a. gebruik gemaakt van een pedicure "freesmotor" met nat-techniek. Dit is voor de cliënt prettig omdat het direct koelt. Afsluitend worden de voeten ingewreven met kwalitatief hoogwaardige voetencrème. Houd je voeten in optimale conditie door ze geregeld een dergelijke behandeling te gunnen. Onze voeten krijgen vaak zeer weinig aandacht. Zodra je pijn ervaart, bijvoorbeeld door een gemeen likdoorntje, besef je hoe fijn het is om je voeten goed te laten verzorgen.

Het verzorgen en knippen van de teennagels

U kunt uw nagels het beste knippen met daarvoor bestemde schaartjes of speciale teen-knippers. Zorg ervoor dat u ze niet te rond afknipt (zo recht mogelijk) om het ingroeien van de teennagels te voorkomen. Daarnaast moet de nagel iets langer zijn dan de punt van uw teen. Wilt u hier meer informatie over, of kan ik dit wellicht voor uw een keer combineren tijdens een andere behandeling van uw voeten? Stuur mij gerust een mail of neem telefonisch contact op over vragen omtrent dit onderwerp. Naast het behandelen van uw voeten geef ik u graag professionele adviezen over de algemene verzorging van uw voeten die passen bij uw situatie. 

Hieronder vindt u algemene informatie over veel voorkomende voetproblemen

Heeft u na het lezen van deze informatie en tips nog vragen over uw voeten?

Neem gerust contact met mij op via telefoonnummer 06 - 15 50 74 98 of stuur even een e-mail naar jolandamijnheer@live.nl.

Veelvoorkomende voetproblemen

Kalknagels

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien. Een kwart van de bevolking heeft wel eens last van deze hardnekkige schimmel. Iedereen heeft onschuldige schimmels op zijn huid. Schimmels zijn dol op vochtige, warme plekken en voelen zich dan ook prima thuis op onze voeten. Pas als zo’n schimmel de huid of nagels binnendringt  en zich uitbreidt, heb je een infectie. Meestal begint de infectie aan de nagelranden. De nagel krijgt vervolgens een wit of gelig vlekje, daaruit verspreidt de schimmel zich verder in de nagel en kan dikker, broos en brokkelig worden. Zo’n vervormde nagel is soms pijnlijk en ziet er niet zo mooi uit. De schimmelsoort die kalknagels veroorzaakt is besmettelijk.

Het advies van uw pedicure om kalknagels te voorkomen: Omdat schimmels goed gedijen in een vochtige omgeving, is het belangrijk de voeten goed schoon en droog te houden. Was ze zonder zeep, zodat de beschermende zuurtegraad van de huid in tact blijft. Droog de voeten zorgvuldig af, ook tussen de tenen. Trek elke dag een paar schone sokken aan van een natuurlijk materiaal, zoals wol of katoen. Wissel je schoenen af, zodat ze tussen het dragen goed kunnen luchten. Behandelen met cremes

 

Kalknagels kun jezelf  behandelen met crèmes en vloeistoffen.  Het lastige is dat de schimmelinfectie onder de nagels zit en dus moeilijk van buitenaf te bereiken is. De pedicure kan de nagels afvlakken zodat het middel beter de nagel in kan dringen. Wel duurt het maanden voordat de aangedane plek er helemaal uitgegroeid is. Om van kalknagels verlost te raken, heb je dus naast de juiste verzorging ook flink wat geduld nodig. Werkt een gekocht middel na 6 tot 12 weken niet, dan is het verstandig een andere middel te proberen. Dit komt omdat je niet weet welke schimmel je hebt en het ene product wel werkt en het andere niet. Strooi ook schimmeldodend poeder in je schoenen en sokken. Er zijn ook pillenkuren tegen kalknagels, maar deze kunnen de nodige bijwerkingen hebben. Heeft u vragen over kalknagels? Bel gerust even met uw pedicure Jolanda Mijnheer uit Leeuwarden via 06 - 15 50 74 98 of stuur even een e-mail. 

Zwemmers eczeem

Zwemmers eczeem is een schimmel die het beste gedijt in een vochtige en warme omgeving. Bovendien is een hoge pH-waarde van de voethuid ook goed voor de ontwikkeling van een schimmel. Het geregeld wassen van de voeten met zeep kan dus averechts werken! Neem daarom de volgende adviezen in acht om zo snel mogelijk van zwemmers eczeem af te komen:

1. Was de voeten zonder zeep of met een zeep met een neutrale pH waarde

2. Droog de voeten na het wassen altijd goed af, ook tussen de tenen

3. Gebruik voor het afdrogen van de voeten een aparte handdoek en was deze na gebruik op 60°

4. Draag zo veel mogelijk sokken die vocht opnemen

5. Draag schoenen die ventileren

6. Gebruik zonodig een schimmeldodende voetcrème, bijvoorbeeld van Lamisil once

Wintertenen

Wintertenen (ook wel wintervoeten genaamd) ontstaan doordat de voeten te lang aan kou zijn blootgesteld. Dit probleem zal zich sneller voordoen wanneer er sprake is van een slechte doorbloeding van de haarvaatjes in de voethuid. Mensen met wintertenen hebben last van rode en gezwollen plekken die met name bij kou erg pijnlijk kunnen zijn. Wanneer u last heeft van wintertenen kunt u het beste als volgt handelen:

1. blootstelling aan kou vermijden (zeker wanneer u hiervoor gevoelig bent!)

2. vooral ook geen hete kruiken of andere warmtebronnen gebruiken

3. afwisselend koude en warme voetbaden nemen

4. warme voetbedekking gebruiken (wollen of katoenen sokken!)

Zweetvoeten

Zweetvoeten, oftewel voeten die vies ruiken, worden veroorzaakt door afvalstoffen van bacteriën. Door producten te gebruiken die het zweten tegengaan kunt u van uw zweetvoeten afkomen. Daarnaast helpen de volgende tips ook:

1. Verwissel regelmatig (minimaal eenmaal per dag) uw sokken

2. Wissel om de dag van schoenen

3. Maak uw voeten iedere dag erg goed schoon. Ook tussen uw tenen!

4. Draag, wanneer het klimaat dat toelaat, zoveel mogelijk open schoenen

Ingroeiende teennagels

Wanneer u ingroeiende teennagels hebt, kunt u een afspraak maken bij een pedicure Jolanda Mijnheer in Leeuwarden. Ook kan ik voor u bepalen of ik de ingegroeide nagel kan behandelen of dat u beter de huisarts kunt raadplegen. U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor advies! 

Ik ben aangesloten bij ProVoet

 

ProVoet is de brancheorganisatie van alle pedicures in Nederland, waar ik als gediplomeerde pedicure ben aangesloten. Meer informatie is hier te vinden: www.provoet.nl

 

Ik werk met het merk Orly omdat dit fijne producten zijn, vooral de voetscrub en voetcrème is een verwennerij voor je voeten! Daarnaast heb ik ook producten van Laufwunder. Beide merken zijn professionele producten die zich ruimschoots bewezen hebben binnen voetverzorging. 

 

Heeft u na het lezen van al deze informatie toch nog vragen? Stuur mij gerust een e-mail of neem telefonisch contact op via telefoonnummer

06 - 15 50 74 98 voor vrijblijvend advies of een afspraak met uw pedicure Jolanda Mijnheer in Leeuwarden.